Wat doet een makelaar?

Een makelaar is een professional in de vastgoedsector die bemiddelt bij de koop, verkoop of verhuur van onroerend goed, zoals woningen of commerciële panden. (Ver)kopen/(ver)huren, een makelaar fungeert als tussenpersoon! De belangrijkste taken van een makelaar:

  • Adviezen door marktanalyses. Aan zowel kopers en verkopers van onroerend goed. Zijn zijn op de hoogte over markttrends, prijzen, investeringsmogelijkheden en andere relevante aspecten van vastgoedtransacties.
  • Bepalen van de waarde van het onroerend goed.
  • Opstellen en uitvoeren van verkoop- of verhuurstrategieën.
  • Onderhandelingen over prijzen en voorwaarden.
  • Juridische en administratieve ondersteuning bij de processen van vastgoedtransacties.
  • Verkoop-/aankoopbegeleiding.

Kortom, een makelaar helpt mensen bij het vinden van geschikt onroerend goed en faciliteert een soepele en succesvolle transactie. Het is belangrijk op te merken dat de exacte taken en verantwoordelijkheden van een makelaar kunnen variëren, afhankelijk van de lokale wetgeving en het specifieke type vastgoed waarin ze gespecialiseerd zijn, zoals residentieel (woonhuizen), commercieel of nieuwbouw.

Buijs is over het algemeen gericht op bestaande woonhuizen. Maar er zullen ook zeker soms mooie nieuwbouwprojecten tussen zitten.

Meer informatie of specifieke vragen? Onze teams staan klaar om u verder te helpen en informeren. Blijf op de hoogte voor meer interessante artikelen en nieuws over alle ontwikkelingen in de woningmarkt.