Mijn favorieten

Tips voordat er een bezichtiging is!

Tips voordat er een bezichtiging is!

Algemene tips voor aanvang van een bezichtiging:

1. Zet een paar uur voor de bezichtiging alle ramen open om te luchten, zodat uw huis lekker fris ruikt. Gebruik echter GEEN luchtverfrissers!

2. Zorg ervoor dat een huisdier 'niet thuis is' op het moment van een bezichtiging of opendag. Breng ze op tijd ergens anders onder. Verwijder  alle zichtbare dierenspullen en verblijven. U bent gewend aan de geur en ruikt het niet meer, potentiële kopers die geen huisdieren hebben,  zullen dit wél ruiken.

3. Voordat u met de stofzuiger door het huis gaat, zuigt u een beetje waspoeder, (geen vloeibaar wasmiddel) op in een lege stofzuigerzak: dit geeft een heerlijke geur.

4. Dweil harde vloeren (plavuizen, tegels, laminaat, parket etc.) met bv. Allesreiniger eucalyptus voor een frisse geur. Inspecteer de deuren,  deurposten, klinken en keukenkastjes op (vieze) vingerafdrukken.

5. Mocht te koelkast geopend worden, zorg dat er geen dominante vis of knoflook lucht uit komt.

6. Vergeet niet de vaatwasser leeg en schoon (etensresten) te maken, mocht deze geopend worden door de kijkers.

7. Open gordijnen, rolgordijnen, vitrage en lamellen zo ver mogelijk, zonneschermen en rolluiken omhoog. LICHT IS RUIMTE!

8. Op zolders, in werkkasten en andere donkere hoekjes de lampen alvast aan doen, dat komt meteen prettig binnen.

9. Zorg voor een aangename temperatuur in alle vertrekken.

10. Zijn alle deuren die mogeljik geopend moeten worden van het slot? En eventuele spinnenwebben weg bij de deur?

11. Check zeker nog even het toilet: zorg dat het toilet schoon ruikt (na het schoonmaken een scheutje wc-reiniger met eucalyptus geur erin) en doe de bril naar beneden(!). Logisch? Het komt toch vaak voor dat men dát in de haast nog even vergeet. Ook als er tijdens een open huizen dag mensen uw toiletgebruiken, check of de bril weer naar beneden is).

12. Is uw kapstok ook overvol? Prima.....maar niet als u een bezichtiging krijgt! Haal de jassen, op 1 na, van de kapstok (u kunt ze best even in uw auto leggen op de achterbank).

13. En natuurlijk is de oh-zo-bekende vers gebakken brood- of appeltaart geur goed, maar onthoud dat u alléén daarmee de strijd niet gaat winnen, dus besteedt u de aandacht aan opruimpunten :)

14. Staan de bloemetjes er fris bij en liggen er verse appels op de schaal.......?

U bent er helemaal klaar voor dus kom maar op met die kijkers!

Oh nog 1 tip: als er in uw buurt weinig parkeerruimte is, zorg dan dat u uw eigen auto, nét voordat de potentiële kijkers komen, voor uw deur wegrijdt. Zo voorkomt u op dat moment de ergernis van het niet kunnen vinden van een parkeerplek.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring