Boelenhoefseweg 1, Hoogland

VERKOCHT

€ 1.500.000 k.k.

Belangrijkste kenmerken

TypeEengezinswoning, Vrijstaande woning
Bouwjaar
Woonoppervlakte108 m²
Aantal kamers1
StatusVerkocht
Vraagprijs€ 1.500.000 k.k.
AanvaardingIn overleg
Deze woning is reeds verkocht.

Herontwikkeling op unieke locatie in het buitengebied van Hoogland (gemeente Amersfoort) met bijna 2 hectare grond te koop.

De Boelenhoefseweg is deels een autoluwe ventweg die parallel loopt aan de Bunschoterstraat de N199.

Het geheel omvat een vrijstaand woonhuis met tuin, erf, weilanden en diverse opstallen, zijnde voormalige oude stallen. Het betreft voorheen een boerderij wat inmiddels een de bestemming Wonen heeft. Sinds vele decennia is hier geen actief boerenbedrijf meer. Alle opstallen zijn gedateerd.

Zoals aangegeven gelegen in het buitengebied van Hoogland-West en toch nabij het historische centrum van Amersfoort. Daarmee een unieke plek die buiten wonen combineert met de stad nabij.

Met de gemeente Amersfoort is recent contact geweest om hier een herontwikkeling te laten plaats vinden. De gemeente staat hier positief in. Het voorgelegde idee omvatte een 3 tal vrijstaande villa's met een bouwvlakken van ca. 10 x 20 meter en een goothoogte van 3 met een nok van 10 meter. Alle bestaande opstallen inclusief het huis worden dan gesloopt. De gemeente gaf aan dat deze 600 m2 Wonen wat aan de hoge kant is maar zeker niet uitgesloten. Ze zien namelijk graag dat hier wat gebeurd. Ook denkt de gemeente zelf aan een splitsing van de 3 zodat er een 6 tal 2-1 kap woningen ontstaan en eventueel is bedrijvigheid bij de woningen toegestaan. Aldus de vertegenwoordiger van de gemeente. Er is echter nog niets definitief en de verdere uitvoering etc. wordt aan de koper over gelaten.

Het vervolg is het indienen van een zogenaamd 'vooroverleg' bij de gemeente Amersfoort. Dat traject laat verkoper in beginsel graag aan de koper over.

Bijzonderheden:
- Verkoop onder voorbehoud van gunning
- Leveringsdatum is bij voorkeur 2e helft van 2023
- Verkoop op basis van 'As is where is'
- Asbest aanwezig