Hobbemastraat 42, Amersfoort

VERKOCHT

€ 869.000 k.k.

Belangrijkste kenmerken

TypeEengezinswoning, Tussenwoning
Bouwjaar1949
Woonoppervlakte172 m²
Aantal kamers4
StatusVerkocht
Vraagprijs€ 869.000 k.k.
AanvaardingIn overleg
Zeer bijzonder wonen nabij de binnenstad? Aan de Hobbemastraat 42 is het mogelijk!

In de voormalig openluchtschool treft u deze unieke en royale (172 m²) woning. Kenmerkend voor het gebouw is de imposante glazen pui, die voor een prachtig samenspel tussen binnen en buiten zorgt. Het is een perfecte plek voor iemand die op zoek is naar een woning met veel ruimte, karakter, een andere uitstraling en een groene tuin.

De woning is gelegen aan een autovrij pad in de groene zuidkant van Amersfoort op korte loopafstand van de mooie binnenstad, sportvelden, scholen, Park Randenbroek en het recent gerealiseerde park Elisabeth Groen. Het NS Amersfoort Centraal-station bereikt u binnen 10 fietsminuten evenals de gezellige winkelstraat De Leusderweg en Landgoed Den Treek. Tevens zijn de belangrijkste uitvalswegen in de directe nabijheid.

Indeling
Begane grond
Bij binnenkomst stapt u direct binnen in de woonkeuken. De keuken is opgesteld in een U-vorm en is voorzien van een Belgisch hardstenen blad met op maat gemaakte kastjes. De groten glazen wand aan de achterzijde met deur geeft toegang naar de tuin. Bij de keuken is er voldoende plek voor een gezellige eethoek.

In de woonkeuken is er ruimte voor een tweede eethoek, de huidige bewoners hebben hier een tweede keukenblok gerealiseerd. Deze ruimte is ook geschikt als werkhoek of speelplek voor de kinderen.

Vanuit de woonkeuken heeft u toegang tot de badkamer. De badkamer heeft een industriële afwerking met een separaat toilet, wastafel en grote inloopdouche met een aparte regendouche en handdouche.

Naast de entree bevindt zich een praktische vaste kast met hierin de meterkast, cv-installatie (2014), en ruimte voor de wasmachine en droger.

Vanuit de woonkeuken bereiken we de hal die u naar de imposante woonkamer leidt. Het hoge plafond (4.8 meter op het hoogste punt) en de glazen pui zorgen ervoor dat dit een zeer bijzondere ruimte is. Centraal in de ruimte bevindt zich de grote openhaard. Openslaande deuren geven toegang tot de tuin.

Naast de woonkamer bevindt zich een brede hal die uitkomt op openslaande deuren en de slaapkamer. De slaapkamer heeft, net als de woonkamer, de grote glazen pui. Achterin de slaapkamer is er een zeer royale inbouwkast gerealiseerd. In de slaapkamer treft u een grote vide, die uitstekend kan worden gebruikt als slaapgedeelte.

Verdieping
Vanuit de hal bereikt u middels een trap een open ruimte die gebruikt wordt als tweede slaapkamer. Vanuit deze slaapkamer heeft u toegang tot de grote bergruimte.

Tuin
De woning heeft een groene, bosachtige tuin op het zuiden. Er zijn verschillende terrassen gerealiseerd die worden gescheiden van elkaar door weelderige groenborders. Aan de achterzijde grenst de tuin aan het voormalig schoolplein dat nu wordt gebruikt als speelpleintje.

Naast de achtertuin heeft u ook nog beschikking over een voortuin met veel privacy. Hier bevindt zich ook de houten berging.

Kenmerken
- Woonoppervlakte 172 m²
- Perceel 378 m²
- Gelegen aan een autovrij pad
- Unieke woning in een voormalige school
- Imposante raampartijen
- Tuin op het zuiden
- Nabij de binnenstad en alle denkbare voorzieningen op fietsafstand

Over de openluchtschool
De openluchtschool, ook wel bekend als de Vincent van Goghschool, was als experimentele school bedoeld met zes lokalen en een gymlokaal. De gedachtegang achter de openluchtschool was dat de toetreding van lucht en licht bevorderlijk was voor zowel gezondheid als leerprestaties van de leerlingen. Dit werd mogelijk gemaakt door toepassing van grote glasoppervlakken die middels railsystemen konden worden verwijderd.

Van het oorspronkelijke plan werden slechts drie lokalen gebouwd. Bovendien werd het gymlokaal niet uitgevoerd. In 1949 werden naar een nieuw ontwerp drie lokalen toegevoegd en middels de gang met het deel uit 1932 verbonden. In de jaren 80 van de vorige eeuw wijzigde het gebruik naar achtereenvolgens een politieschool, de school voor VVV, toneelschool en zeer tijdelijk een biljartvereniging. De eerste particuliere eigenaar bewoonde het oudere gedeelte en vestigde een yogaschool in het nieuwere. In 1997 werd in dit nieuwe gedeelte twee woningen gerealiseerd. Hobbemastraat 42 bevindt zich in dit nieuwere gedeelte.

Bieding