Uilenspiegelstraat 7, Amersfoort

BESCHIKBAAR

€ 585.000 k.k.

Belangrijkste kenmerken

TypeEengezinswoning, Twee onder een kapwoning
Bouwjaar1973
Woonoppervlakte143 m²
Aantal kamers5
StatusBeschikbaar
Vraagprijs€ 585.000 k.k.
AanvaardingIn overleg
Bent u op zoek naar een bijzondere woning die onder architectuur is gebouwd? Kom dan zeker een kijkje nemen aan de Uilenspiegelstraat 7, onderdeel van de structuralistische architectuurroute van Fasade, die langs iconische panden in Amersfoort voert!

Deze markante 2-1-kapwoning is in 1973 gebouwd naar ontwerp van Leo Heijdenrijk. De woning valt direct op in de straat door de voorgevel met de zwarte kozijnen en rode panelen. Binnen is de woning verdeeld over 6 niveaus met centraal het open trappenhuis dat de niveaus met elkaar verbindt.

De woning is gelegen in de wijk Schothorst, op korte afstand van NS Station, winkelcentrum en Stadspark Schothorst. Daarnaast bevinden zich kinderopvang, basis- en middelbare scholen op loopafstand. De binnenstad van Amersfoort is binnen 10 minuten bereikbaar met de fiets. Ook is er een goede verbinding naar de A1 en A28.

Indeling
Begane grond, niveau 0
Kijk bij binnenkomst omhoog in de imposante hal die tot aan de nok loopt. De verschillende vertrekken staan via de panelen met patrijspoorten in verbinding met de hal. In de hal bevinden zich de garderoberuimte, de meterkast en het toilet.

Vanuit de hal bereikt u de woonkamer met als centraal punt de open haard. De grote glazen schuifpui biedt fraai uitzicht op de tuin. Vanuit de woonkamer is de verwarmde garage te bereiken, met een loopdeur naar de tuin.

Het centrale trappenhuis leidt u naar de verschillende verdiepingen. De vormgeving van de trap zorgt ervoor dat de verdiepingen met elkaar in verbinding staan en levert unieke doorkijkjes en veel licht.

Souterrain, niveau -1
Het souterrain is net wat lager gelegen aan de voorzijde en is licht door de grote ramen. Het is een heerlijke ruimte voor bijvoorbeeld een werkkamer, speelkamer voor de kinderen of tv kamer. Het souterrain heeft veel bergruimte.

Woonkeuken, niveau 1
De royale woonkeuken bevindt zich aan de voorzijde van de woning. U zit iets boven straatniveau. In de zomer zorgen de leilindes voor extra privacy. De keuken is voorzien van een oven, vaatwasser, inductiekookplaat en er is ruimte voor een grote eettafel.

Slaapkamers en badkamer, niveau 2
Aan de achterzijde van de woning treft u twee kleinere slaapkamers, beide met uitzicht op de tuin. De kamers zijn voorzien van praktische vaste kasten en hebben een massief beuken parketvloer. De badkamer met inloopdouche is functioneel, maar klein.

Hoofdslaapkamer, niveau 3
De hoofdslaapkamer onder een opvallend hoog schuin dak bevindt zich aan de voorzijde en is zeer ruim. Vaste kasten zorgen voor de nodige bergruimte. Ook hier ligt het massief beuken parket.

Bovenste etage, niveau 4
Hier treft u bergruimte, een tweede toilet, ruimte voor cv-ketel en wasmachine. Daarnaast is er een groot dakterras op het zuiden aanwezig. Hier kunt u al vanaf vroeg in het jaar genieten van de zon.

Tuin
De woning heeft een zeer beschutte zonnige tuin op het zuiden. De tuin is ingericht met een groot terras, diverse groenborders met speelse hoogteverschillen en een gazon. Achterin de tuin staat een kersenboom die voor de nodige schaduw zorgt.

Over de architect
De woning is door Leo Heijdenrijk ontworpen. Heijdenrijks werk wordt gerekend tot het structuralisme, een stroming die zich kenmerkt door de geometrische structuur die bestaat uit kleinere eenheden die zichzelf herhalen. In Amersfoort is zijn werk o.a. te zien in Kattenbroek bij Castellum, de Brugwoningen, de appartementen aan Het Masker.

Kenmerken
- Woonoppervlakte 143 m²
- Perceel 253 m²
- Unieke woning, onder architectuur gebouwd
- Speelse indeling door de split-level verdiepingen
- Tuin en dakterras op het zuiden
- Grote garage en oprit
- Houten voorpui geschilderd in 2022
- Volledige achterpui in originele stijl in 2005 vervangen door aluminium
- Gelegen in een rustige straat nabij alle voorzieningen

Door de huidige bewoners
Wij hebben 30 jaar in dit prachtige huis gewoond en hebben het in stijl onderhouden. Het is onze leeftijd die maakt dat we uit voorzorg gelijkvloers gaan wonen.

Bieding